Хари Магуайър е огромен късметлия да остане на терена и да реализира втория гол при победата над Ман Юнайтед над Челси с 2:0 снощи. 

Около това се обединиха анализатори и специалисти, след като защитникът се замеси в инцидент през първото полувреме, при който изрита с бутоните в гърдите Миши Батшуай, но не бе изгонен. 

„Ясно е, че Магуайър трябваше да получи червен картон. Това е ясно, а този момент очевидно промени развоя на мача“ ядосан бе босът на домакините Франк Лампард. 

Анализаторите на „Скай Спортс“ Джейми Карагър и Рой Кийн също се съгласиха. „Това е червен картон. Може би повлия това, че става въпрос за английски национал“ изтъкна Карагър. 

„Магуайр е голям късметлия. Вероятно му помогна репутацията му на спокоен и негруб играч. Тук обаче не става въпрос дали той е „мръсен“ играч или не. След като преди време Сон бе изгонен за подобно нещо, сега трябваше да се случи същото“ добави Кийн. 

Бившите рефери Марк Холси и Марк Клатънбърг също бяха на това мнение. „Това е червен картон за грубо действие“ заяви Холси, а Клатънбърт добави: „Ясно се вижда на повторенията, че той прави допълнително движение към Батшуай, което може да избегне. При това положение трябваше да бъде изгонен и да не бъде на терена, за да вкара втория гол“.