Ливърпул не може да се сравнява с Манчестър Юнайтед, докато не спечели требъл. Това заяви бившият защитник на "Червените дяволи" Уес Браун. Мърсисайдци са на крачка от първа титла в Англия от 1990 година и са на 1/8-финал в Шампионска лига.

Отборът обаче отпадна от ФА Къп, а за Карабо Къп беше елиминиран още през декември, когато Юрген Клоп прати втория отбор да играе срещу Астън Вила заради ангажиментите в Световното клубно първенство. Това означава, че "червените" няма как да постигнат требъл през този сезон.

"Сегашният Ливърпул е много добър отбор. Доминира във Висшата лига. Но докато Ливърпул не направи требъл, не може да бъде сравнен с Манчестър Юнайтед. С Юнайтед можеш да се сравняваш, само при повторение на тези резултати", заяви Браун, който беше част от "Червените дяволи" при историческия требъл през 1999 г.

"Това са най-добрите ми спомени. На 19 години натрупах опит, играейки във Висшата лига и европейските купи. Беше специално време. Дори в лоши дни успяхме да постигаме резултати", добави Браун.