Галерия

Алисон Бекер (Бр)

Алисон Бекер (Бр)

Легендарният защитник на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд призова за анулиране на сезона в английската Висша лига.

Галерия

Петер Шмайхел (Дан)

<p>Петер Шмайхел (Дан)</p>

Първенството е спряно за неопределен период заради пандемията от коронавирус. Големият съперник на "Червените дяволи" – Ливърпул, пък е само на две победи от първа титла от 30 години насам. И на "Анфийлд" със сигурност ще бъдат крайно ядосани, ако желанието на Фърдинанд и още няколко клуба, сред които Тотнъм и Уест Хям, бъде изпълнено.

"Мислч, че този сезон на Висшата лига трябва да бъде отменен. Просто го отменете. Знам, че много фенове на Ливърпул ще ми кажат: "О, Рио, казваш това, защото подкрепяш Манчестър Юнайтед, а Ливърпул  е на прага на титлата. Но това не е въпросът. Просто не виждам начин да бъде завършен сезонът, без да излагам хората на риск. Просто е. Дори да играете без зрители, играчите ще се съберат там. Не са ли играчите част от обществото? Със сигурност ще има футболисти, които ще страдат от вируса. Някой може да не се възстанови от него, някой ще го прихване от други. Тогава вирусът ще премине към останалите играчи, които ще поставят отборите в неравностойни условия и за това не мисля, че е правилно да се доиграе сезонът".

"Освен това на стадиона все още ще има други хора – като персонал или служби за сигурност. Това излага на риск всички. Слушайте, всички обичаме футбола. Обичам го, вие го обичате. Но това не е въпрос на живот и смърт. В такива ситуации здравето на хората трябва да бъде преди всичко. Започнете сезона на чисто. Когато здравословната ситуация отшуми, започнете новия сезон, защото просто не виждам как можете да се играе в този момент. Ако се събудим след месец и страната веднага се върне към нормалното си състояние, тогава можем да говорим за възобновяване на сезона. Но сега не го виждам", заяви Фърдинанд.