Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер разкри, че е бил близо до трансфер в Ливърпул и Байерн Мюнхен през далечната 1996 година.

"Да, Ливърпул и Байерн ме искаха. Интерес към мен имаше също така от ПСВ Айндховен, Каляри и няколко други клуба", проговори норвежецът пред клубната телевизия на "червените дяволи".

"Но аз не бих променил историята. Имаше само един отбор за мен и беше фантастично, когато ми се обадиха. Шефовете на Мьолде ми звъннаха и ме попитаха дали офертата на Манчестър Юнайтед ми допада..."

"Мартин Едуардс щеше да излиза в почивка и затова трябваше да действаме бързо, да летим на следващия ден за Манчестър. Частният им самолет беше развален и от Юнайтед пратиха друг, за да ме вземе", добави Солскяер.

Както е известно, "Бебешкото лице" причини огромна болка на всички фенове на Байерн, превръщайки се в един от героите за Манчестър Юнайтед в незабравимия финал на Шампионската лига през 1999 година.

Тогава "червените дяволи" губеха от Байерн с 0:1 до 91-ата минута, но вкараха два гола в продълженията и грабнаха трофея. Победното попадение бе дело именно на Солскяер в 93-ата минута...