Бруно Фернандеш се превърна в истинско откритие на „Олд Трафорд“ след трансфера си от Спортинг Лисабон на 29 януари. 25-годишният португалец има 3 гола и 3 асистенции в 8 двубоя и е с основна роля за серията от 11 поредни мача без загуба за червените дяволи. Техничният халф вече има своя собствена песен и е любимец на феновете на 20-кратните шампиони на Англия. Бруно Фернандеш говори откровено пред Лаура Уудс какво е да си играч на един от най-големите клубове в света.

„Решението да дойда тук беше лесно. Когато разбрах, че имам възможност да го сторя, дори не се замислих. Говорих със Спортинг и им казах, че Манчестър Юнайтед е първият ми избор. Бързо се адаптирах на „Олд Трафорд“. Всички сме гладни за успехи и се надяваме да се справяме все по-добре. През последния месец записах няколко солидни срещи и можем да говорим за ново начало след Бруно. Но не става въпрос за Бруно, а за отбора. Тимът се нуждае от правилния фокус и решения“, започва разговора Фернандеш.

Един от отличителните белези на всеки топиграч е да има собствена песен. Португалецът светкавично се превърна в любимец на феновете и те не спират да скандират името му и с радост пеят песента, която е посветена на него. „Страхотно е. Подкрепата, която получавам от привържениците от първия ми ден тук, е невероятна. Още в дебюта си слушах песента им. Помислих си: „Тук съм от два дни, а те вече имат песен“. Искам да се отплатя на феновете и да помогна на клуба да върви напред. Опитвам се по всякакъв начин да отвърна на любовта им. Благодарен съм за подкрепата, която ми оказват. Дори понякога да сбъркам, те винаги са до мен. Не мисля, че съм променил Юнайтед Тимът щеше да печели и без мен, аз просто се опитвам да помагам в тази кауза. Всички момчета натискат здраво педала на газта“, усмихва се Бруно.

Фернандеш е под опеката на Оле Гунар Солскяер малко повече от месец, а халфът е доволен от техниките, които използва мениджърът: „Той е много внимателен към детайлите. За мен това е важно, защото те могат да наклонят везните в твоя полза във всеки мач. Сега всеки треньор е наистина добър. Наставниците се споглеждат и се учат един от друг. Солскяер е наистина страхотен в това, което върши. Знае кога трябва да говори с играчите, кога да им каже добра дума или да те подтикне да дадеш повече от себе си. Мисля, че когато имаш минало във футбола, разбираш по-добре тези неща. Оле иска съвършенство, което е невъзможно, но се опитваме да се приближим до това ниво. Треньорът винаги е важен за нов играч. За мен също, защото трябва да почувстваш увереност от другата страна. Когато дойдох тук, Солскяер ми помогна много. А съотборниците ме приеха изключително радушно. Когато имаш тяхната подкрепа, за теб е много по-лесно и спокойно можеш да действаш с увереност“.

Бруно стана особено близък със сънародника си Диого Далот, който му помогна да се установи в Манчестър: „Имам кола от седмица, но Диого настоява да ме кара на тренировка. Обикновено сме едни от първите, само Фил Джоунс е преди нас. С Далот сме добри приятели, отиваме заедно на закуска или на фитнес. Той наистина ми помогна много. Първите дни спях в дома му, защото бях настанен в хотел, но Диого настояваше да съм в неговата къща. Наистина съм щастлив, че е до мен“.

Фернандеш много бързо се наложи в ролята на мотор в халфовата линия. Той посочи и разликите в играта си на „Олд Трафорд“: „Мисля, че съм различен футболист от останалите. Може би поемам повече рискове, а други не. Може би стрелям и подавам повече, не знам. Но като цяло съм играч, който обича да поема рискове. Защото моята работа е да давам повече асистенции и да вкарвам голове. Дори и да сбъркам някой пас, ще опитам отново. Старая се да съм по-бърз с топката, но също така в съзнанието ми е как да си я върна, ако я загубя. Вторачвам се в детайлите, защото ако искаш да бъдеш един от най-добрите, трябва да разглеждаш детайлите. Когато смятам, че съм се представил зле, внимателно търся грешките си и се опитвам да ги избягвам. Но никога не се връщам назад, защото знам, че следващият път ще се справя на ниво“.

Бруно Фернандеш обра заглавията при победата на Юнайтед с 2:0 над градския съперник Сити. Тогава португалецът показа със знак на Пеп Гуардиола да мълчи, а сега той обяснява инцидента: „Някои хора казват: „Пеп е спечелил всичко, кой е Бруно да реагира така?“ Но тук става въпрос за уважение. Той ми каза някои неща на терена, които ме вбесиха. А аз лесно се паля. Уважавам Гуардиола за това, което е направил за футбола. Но в този момент той не ме уважаваше, така че реакцията ми бе правилна. Ала това е в миналото, вече не ме интересува“.

Лаура УУДС Sky Sports, превод на в-к Тема спорт