Манчестър Юнайтед почти сигурно ще понесе най-големи финансови загуби заради кризата, която причини Covid-19, твърди "Дейли Мейл". 

Според проучването на вестника, повечето загуби на английските клубове във Висшата лига ще се дължат на парите от телевизионни права. Другите показатели са приходите на клуба от билети, уточнява "Стандарт". 

Загубите на Манчестър Юнайтед ще бъдат 116,4 милиона паунда (около 131 милиона евро). На второ място в негативната класация е Манчестър Сити - 109,3 милиона британски лири (123 милиона евро). Ливърпул, който е лидер в класирането е трети със 102,6 милиона паунда (116 милиона евро). 

Четвърти е Челси - 91 милиона паунда (103 милиона евро), пред Тотнъм - 83 милиона лири (94 милиона евро) и Арсенал - 74,8 милиона британски лири (85 милиона евро). 

Заради пандемията Висшата лига е в почивка за неопределено време. Поради това повечето клубове започнаха преговори с футболистите си за минимум 30-процентно намаление на заплатите и то не само за периода на карантината, а за 12 месеца. 

Тотнъм, Борнемут, Нюкасъл и Норич прибегнаха до помощта на държавата, която има програма за запазване на работните места, според която 80% от заплатата се покрива от държавата, а останалите 20% се плащат от работодателя. 

Според последните данни около 1,3 милиона души са заразени с коронавирус в света, регистрирани са повече от 70 хиляди смъртни случая.