Радост за Ливърпул ще има в деня на детето, защото на 1 юни се очаква Висшата лига да бъде рестартирана, пише вестник "Мирър".

Правителството на Великобритания и ръководството на Висшата лига са стигнали до консенсус относно това кога може да бъде подновена надпреварата, пише "Стандарт".

Властите са дали зелена светлина на плана шампионатът да бъде подновен в началото на юни. Двубоите ще се играят при закрити врата, като ще бъде осигурена възможно най-безопасна среда за играчите, тъй като достъпът до стадионите ще бъде силно ограничен за всякакви външни лица. 

Според здравните власти във Великобритания пикът на заразата с COVID-19 е съвсем близо и след средата на април се очаква спад на броя на новите случаи. Ако ситуацията бъде овладяна, то в началото на май отборите могат да подновят тренировки и да бъдат готови за подновяването на сезона през юни. 

Това ще даде възможност кампанията да завърши до средата на юли, когато по принцип трябваше да завърши и Европейското първенството, което бе отложено за следващото лято. 

Телевизионните компании ще имат възможност да излъчат повече мачове от предвидените по договор, макар че няма е възможно да се покажат пряко абсолютни всички 92 оставащи срещи.  

Решението е огромно облекчение за Ливърпул, който води с космическите 25 точки на Манчестър Сити е се нуждае максимум от две победи в оставащите 9 кръга, за да стане шампион за първи път от 1990 година насам.