Галерия

Едвин ван дер Саар

Едвин ван дер Саар

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов заяви, че най-големият съперник на „червените дяволи“ Ливърпул заслужава да бъде коронасян за шампион на Висшата лига и ще бъде несправедливо за тима от „Анфийлд“, ако сезонът не може да бъде завършен заради пандемията от коронавирус.

Кампанията бе спряна, като от лигата вчера заявиха, че датата на подновяване „се преразглежда постоянно“. Ливърпул, който има аванс от 25 точки пред действащия шампион Манчестър Сити при девет оставащи кръга, се нуждае от шест точки, за да си гарантира първа титла от 30 години насам. „Хората казват, че титлата трябва да бъде дадена на Ливърпул и, честно казано, те я заслужават заради начина, по който играха дотук през сезона, никой нямаше да ги достигне. При начина, по който те провеждат мачовете си, играта, която демонстрираха и огромния аванс, с който разполагат, те напълно заслужават титлата през този сезон“, започна Бербатов, който реализира 56 гола в рамките на четири сезона с фланелката на Юнайтед, за Betfair.

 

Докато имаше спекулации относно намаляване броя на срещите до края или дори преждевременен край на кампанията, Висшата лига заяви, че за тях остава цел вътрешният шампионат и купите да бъдат завършени. „Въпреки това, всяко завръщане ще бъде само с пълната подкрепа на правителството и когато позволят медицинските препоръки“, се каза в изявление на лигата в петък.

Бившият национал на България Бербатов, който игра още за Тотнъм и Фулъм в Премиършип, сподели, че не знае кое решение относно завършването на първенството ще бъде правилното, добавяйки, че „каквото и да е решението, то няма да е толкова популярно“. През 2010 нападателят стана първият играч на Юнайтед с хеттрик срещу Ливърпул за последните 64 години при победата на „червените дяволи“ с 3:2 на „Олд Трафорд“. „Толкова е странно, ще бъде несправедливо за Ливърпул, ако сезонът бъде анулиран, те ще бъдат много разочаровани“, завърши той. /БГНЕС