Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Робин ван Перси разкри за тъжния начин, по който е бил принуден да си тръгне от отбора през лятото на 2015 година.

Интересното е, че принудата е дошла от мениджъра Луис ван Гаал, с когото ван Перси постигна успехи с националния отбор на Холандия, завършил трети на световното първенство в Бразилия година по-рано.

"Луис ван Гаал ми каза, че пътищата ни се разделят. Каза ми, че времето ми в клуба е свършило", сподели ван Перси, цитиран от Goal.com.

"Отвърнах му, че все още имам договор за една година, но неговият реакцията беше "Не ме интересува". Безмилостен. Усещах, че нещо ще се случи, но не очаквах да е толкова безпощаден. А и начинът, по който ми го каза..."

"През главата ти започват да минават различни мисли, когато ти кажат нещо такова. Все още имах договор и семейството ми беше щастливо, това беше моят 11-и сезон в Англия. Какво следва?"

"Децата ми ходят на училище, имат приятели там. Всички тези мисли минаха през главата ми за секунда. Как да реагирате на нещо такова? Казах му, че ще видим какво ще се случи, че това е само неговото мнение. Стиснах ръката му и си тръгнах."

"На връщане към вкъщи си казах: Добре, това е тежко. Как се реагира на нещо такова?" - толкова безмилостно, директно, твърдо. Започнахме подготовка, но не ми беше позволено да играя в мачовете 11 на 11. Дадоха ми топка, за да се подготвям сам", добави ван Перси, който в крайна сметка беше продаден на Фенербахче за едва 4 милиона паунда.