Само четирима футболисти са избегнали прословутия "сешоар" на сър Алекс Фъргюсън в Манчестър Юнайтед, разкрива клубната легенда Райън Гигс.

Любопитното е, че уелсецът и друг верен възпитаник на Фърги - Пол Скоулс, не са сред късметлиите и също са изпитвали на гърба си гнева на славния шотландец.

"Имаше трима-четирима футболисти, които никога не изпитаха това. Един от тях беше Ерик Кантона. Другите бяха Брайън Робсън, Рой Кийн и Кристиано Роналдо. Всеки един от тях беше по свой начин човек, който ти печели мача", заяви Гигс пред beIN Sports.

"Те си вършеха работата на терена и затова той не сметна за необходимо да го прави. Ерик например не правеше нищо в някои мачове - не вкарваше голове, не подаваше, не тичаше като Карлос Тевес и Уейн Руни. Но босът знаеше, че в следващия мач той ще направи разликата."

"Имало е случаи, в които си стоим в съблекалнята и очакваме сър Алекс да му се нахвърли, тъй като не е показал нищо на терена в конкретния мач. Но другата седмица Ерик вкарва победния гол или показва магически момент... Босът се държеше с големите имена по друг начин, докато си вършеха работата на игрището."

"Той беше майстор на психологията, майстор на извличане най-доброто от всеки футболист. Без значение дали този футболист се нуждае от ръка на рамото или критика на полувремето или в края на мача. Фърги понякога ни оставяше да се приберем, без да каже нищо. Така знаеше, че ние ще реагираме по правилния начин", добави Гигс.