Манчестър Юнайтед ще удължи престоя под наем на нападателя на Шанхай Шънхуа Одион Игало, съобщиха от пресслужбата на „червените дяволи“. Настоящият му наем трябваше да изтече в неделя вечер, но се стигна до ново споразумение до януари 2021.

„Манчестър Юнайтед постигна споразумение със Шанхай Шънхуа за удължаване наема на Одион Игало. Престоят на нигерийския нападател трябваше първоначално да изтече на 31 май, но сега той ще остане играч на „червените дяволи“ до 31 януари, 2021, което му позволи да започне впечатляващо в клуба, който подкрепя от дете“.

„Днешното потвърждение е бонус за мениджъра Оле Гунар Солскяр, който продължава да подготвя клуба за рестарта на Висшата лига в средата на този месец. Премиършип трябва да бъде подновен на 17 юни, а четвъртфиналите за ФА Къп са насрочени за уикенда на 27-28 юни. Все още обаче няма официално потвърждение, като клубът ще публикува информация за всички мачове на Манчестър Юнайтед скоро“, се казва в официално изявление.

По-рано The Telegraph и агентът на играча излязоха с информация, че той почти сигурно ще удължи наема си на „Олд Трафорд“. Нигериецът реализира четири гола в осем мача за „червените дяволи“ след присъединяването си под наем през зимата –той се разписа на два пъти в Лига Европа и ФА Къп. Настоящият контракт на Игало с Шанхай Шънхуа изтича през декември 2022, като се очаква той да подпише ново споразумение до 2024. /БГНЕС