Контролната среща между Манчестър Юнайтед и Стоук Сити беше отменена в последния момент снощи, след като стана ясно, че мениджърът на "грънчарите" Майкъл О'Нийл е дал положителна проба за Covid-19.

Двата тима трябваше да играят при закрити вратd на базата на "червените дяволи" в Карингтън като част от подготовката си за подновяването на сезоните във Висшата лига и Чемпиъншип. 

Тимът на Стоук вече е бил пристигнал в Карингтън, когато е дошла информацията за положителния резултат за коронавирус на О'Нийл, което е наложило спешното отлагане на проверката, информира БНР.

"Отборът на Стоук Сити може да потвърди, че мениджърът Майкъл О'Нийл даде положителна проба за коронавирус по време на последните тестове, проведени в понеделник", съобщиха от втородивизионния клуб. 

"Сега той ще премине през препоръчания период на карантина, като ще продължи да поддържа виртуален контакт с треньорския щаб и играчите", допълниха от тима. "Грънчарите" допълват, че О'Нийл е дал отрицателна проба при предишното тестване на тима.

Според медиите във Великобритания, благодарение на протоколите за безопасност, нито един играч или треньор на Стоук не е контактувал с футболисти или треньори на Манчестър Юнайтед преди началото на провалената контрола.