В сряда вечер се подновява най-популярното първенство в света – английската Висша лига. Това ще стане официално в 20 часа българско време с мача между „Астън Вила“ и „Шефийлд Юнайтед“, а в 22 часа е голямото дерби между „Манчестър Сити“ и „Арсенал“. Двубоите бяха последните от 28 кръг, като бяха отложени от март заради разпространението на коронавируса.

Интересни са нововъведенията, които направиха по стадионите в Англия, които ще останат празни заради пандемията. Подобно на Испания, някои телевизионни зрители ще имат възможността да си избират дали да гледат мачовете с изкуствено интегриран звук, симулиращ присъствието на фенове, или не. Местата, които са в близост до терена, ще имат специално покритие, изготвено по дизайн на всеки от клубовете, което трябва да подобри визуалната и акустична среда.

Ще има видеострийм на 16 от привържениците на всеки клуб, който ще показва как те преживяват емоциите от двубоите. Картината от тези привърженици ще се излъчва на големи екрани на стадионите (б.ред. на тези, които разполагат с такива), пише Монитор. Те ще изпълняват ролята на своеобразни видеотрибуни. Ще има специално поставени камери, към които играчите ще се насочват, за да отпразнуват всяко свое попадение. Футболистите обаче трябва да спазват дистанция в тези моменти на радост.

Играчите нямат право да наобикалят реферите, нямат право да плюят или да издухват секрет от носа си на терена.

Мениджърите пък няма да се здрависват преди или след двубоите. Ще има паузи за вода, които няма да продължават по повече от една минута, по средата на всяко полувреме. Няма да има деца, които да подават резервните топки, а те ще бъдат поставени на няколко места около терена и играчите сами ще ги взимат. Стаите за ВАР ще бъдат по-големи, за да се спазва необходимата социална дистанция.