Манчестър Юнайтед се класира на 1/2 финал за ФА Къп на Англия, след като излъга Норич с 2:1. Победното попадение за гостите падна в 118-ата минута на срещата, която не излъчи победител в редовното време.

Одион Игало даде аванс на Юнайтед (51), но Тод Кантуел (75) изравни и така се стигна до продължения. В тях гостите доминираха, но стигнаха до победен гол в 118-ата минута, като негов автор бе Магуайър.

Трябва да се отбележи обаче, че домакините играха в намален състав след 89-ата минута, когато с директен червен картон от игра бе изгонен Тим Клозе.

Така Юнйатед е на полуфинал в турнира, а Норич ще се бори за оцеляването си във Висшата лига, където е на последно място.


Гостите от Манчестър Юнайтед започнаха атакуващо мача и още в самото начало притиснаха здраво домакините.

Момчетата на Солскяер изцяло доминираха, но трудно достигаха до чисти голови положения, тъй като играчите на Норич много правилно се защитаваха и затваряха празните пространства.

Гостите се мъчеха в атака през цялото първо полувреме, като не успяха да нанесат нито един точен удар. Малко преди почивката домакините дори можеха да вкарат, но Лукас Руп се замота и изпусна.

Юнайтед започна атакуващо второто полувреме и успя да отбележи бързо след почивката. В 51-ата минута Игало се възползва от центриране на Люк Шоу и опъна мрежата на Норич за 0:1.

Това попадение успокои гостите, които изцяло взеха инициативата и не даваха почти никакви шансове на домакините. В 75-ата минута Норич стигна до равенството.

Тогава Тод Кантуел стреля мощно от дъгата на пеналта и простреля Ромеро за 1:1. "Канарчетата" бяха в еуфория, като дори можеха да направят и пълен обрат, но удар на Максимилиан Аарънс мина до дясната греда.

В 89-ата минута Норич остана в намален състав, след като Тим Клозе си изкара директен червен картон. До края на редовното време нямаше нови попадения и така се стигна до продължения.

В първите допълнителни 15 минути Юнайтед изцяло владееше инициативата, но гостите така и не успяха да преодолеят Крул.

Гол не паднаше и през второто продължение, за да дойде 118-ата минута, когато Магуайър бе най-съобразителен и опъна мрежата на Ворич за 1:2. Така Юнайтед е на 1/2-финал, а Норич ще се бори до последно за оцеляването си във Висшата лига.

Норич - Манчестър Юнайтед 1:2

Голмайстори:

0:1 Игало (51)
1:1 Кантуел (75)
1:2 Магуайър (118)

Норич: Крул, Аарънс, Годфри, Клозе, Люис, Тетей, Маклийн, Руп (63-Ернандес), Буендия (91-Дуда), Кантуел (90-Трибул), Пуки (71-Дърмич)

Манчестър Юнайтед: Ромеро, Далот (62-Уилямс), Байи, Магуайър, Шоу, Мактоминей (78-Матич), Фред (78-Погба), Мата (62-Грийнууд), Фернандес, Лингард (62-Рашфорд), Игало