Барселона получи ново кроше в борбата за титлата в Ла Лига, завършвайки 2:2 като гост на Селта в мач от 32-ия кръг.

"Блаугранас" изиграха много силно първо полувреме, в което Лионел Меси беше над всички. Точно негово гениално хрумване в 20-ата минута доведе до откриване на резултата от Луис Суарес.

Пет минути след паузата защитата на каталунците беше матирана от фантастичния извеждащ пас на Аспас, секунди след който Фьодор Смолов изравни. Суарес обаче отново върна аванса на Барса в средата на второто полувреме, вкарвайки от паднало положение.

В 88-ата минута Яго Аспас поля Барса с леден душ, изравнявайки резултата от пряк свободен удар. 

Така шампионите загубиха важни точки и имат 69, с които се върнаха временно на върха. Реал Мадрид е с 68 точки, но има мач по-малко, а Селта е 16-и с 34 пункта.


Момчетата на Кике Сетиен започнаха много добре и рано-рано наложиха териториален превес. В шестата минута Жерард Пике можеше да накаже противника, но уцели напречната греда след включване в предни позиции.

Изпълненията на Меси от корнер видимо измъчваха домакините още в самото начало. Поредното объркване в отбраната на клуба от Виго обаче не беше използвано от младока Рики Пуч, който шутира неточно.

Четвърт час след началния съдийски сигнал магическо докосване на Меси снабди Нелсон Семедо с хубаво подаване, но неговият пас не намери Луис Суарес или Артуро Видал.

Барселона напълно заслужено откри резултата в 20-ата минута чрез Луис Суарес, като тук отново блесна геният на Лионел Меси. Шесткратният носител на Златната топка застана зад топката при изпълнение на пряк свободен удар, но хитро центрира към уругваеца вдясно и Луис засече с глава.

Чак в средата на първата част Марк-Андре тер Стеген беше застрашен на два пъти в рамките на две минути, но успя да се справи и с помощта на страничната греда при една от ситуациите.

Играта отново се пренесе в половината на домакините, а Меси не спираше да тормози съперниковите футболисти. Той първо подаде за блокирания изстрел на Ансу Фати, а след това би малко над целта в търсене на гол №700 в кариерата си.

Пет минути след почивката Селта изненадващо изравни резултата. Йокуслу получи прекрасен извеждащ пас от Аспас и после намери свободния Фьодор Смолов, който вкара на празна врата. На отсрещната врата VAR не удовлетвори желанието на гостите да получат дузпа, а след това Меси би неточно.

В средата на второто полувреме Луис Суарес отново изведе Барса напред в резултата с едва второто си попадение на "Балаидос". Той се завъртя хитро след подаване на Меси и от десетина метра намери долния ляв ъгъл с левачката.

Десет минути преди края на редовното време Марк-Андре тер Стеген спаси Барса, правейки фантастично спасяване с една ръка. Селта матира защитата на гостите и Нолито стреля в долния лъв ъгъл, но германският страж спаси атрактивно.

В 88-ата минута Яго Аспас шокира Барса. Той стреля покрай стената при изпълнение на пряк свободен удар и не остави шансове на тер Стеген.

Резилът за Барса можеше да стане още по-голям дълбоко в добавеното време, но Нолито стреля слабо право в обсега на тер Стеген.

Селта - Барселона 2:2

0:1 Луис Суарес - 20'
1:1 Фьодор Смолов - 50'
1:2 Луис Суарес - 67'
2:2 Яго Аспас - 88'