Манчестър Юнайтед допусна сериозен гаф, който може да застраши участието в Лига Европа през август, пише "Монитор".

Шефовете на клуба разрешиха на футболистите да пътуват извън Англия по време на кратката си ваканция. Сред тези, които отлетяха, са Неманя Матич, Виктор Линдельоф и Одион Игало.

Великобритания отново наложи 14-дневна карантина за всички пътници от Испания. Премиерът Борис Джонсън предупреди, че пътният коридор може да бъде затворен за други европейски държави заради страха от нова вълна от коронавирус. 

Клубът трябва да докладва до днес кои играчи са пътували зад граница и къде. От „Олд Трафорд“ са категорични, че нито един футболист не е ходил в страните от червения списък, който е изготвен от Обединеното кралство. Футболистите предварително са се консултирали с клуба и са променили своите първоначални планове.

Манчестър Юнайтед на практика се класира за 1/4-финалите, след като победи с 5:0 ЛАСК и следващата седмица му предстои реванш на „Олд Трафорд“. Първият мач от 1/4-финалите е предвиден за 10 август, което означава, че ако бъде наложена карантина, играчите няма да са на разположение на Оле Гунар Солскяер.