Класирането на Манчестър Юнайтед за Шампионската лига ще позволи на клуба да направи по-големи инвестиции на пазара през лятото.

Очаквано сред големите трансферни цели е крилото на Борусия Дортмунд Джейдън Санчо. За него се твърди, че той отдавна иска да премине на стадион "Олд Трафорд", за да се събере в един клуб със съотборника си от националния отбор Маркъс Рашфорд.

Според Goal.com "червените дяволи" подготвят оферта за Санчо, която ще бъде около 80 милиона паунда. Не е ясно каква ще бъде реакцията от Дортмунд, където първоначално оцениха Джейдън на цели 150 милиона евро.

Заради пандемията с коронавируса дори най-големите клубове в Европа свиха своите бюджети и дори разполагащия с огромни финансови средства Манчестър Юнайтед ще бъде по-пасивен от обичайното на пазара.

Ръководството на Борусия Дортмунд е в много деликатна позиция, защото Санчо е обвързан с клуба за още два сезона. И ако не бъде продаден сега за доста висока сума, клубът рискува да го изпусне за много по-малко пари след 12 месеца.

Вероятността бързакът да се съгласи на нов договор клони към нула, защото ако откаже, бъдещето му ще бъде изцяло в неговите ръце. И пътят към завръщане на Острова ще бъде разчистен...