Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер остана доволен от победата с 2:1 над ЛАСК (Линц) в реванша от 1/8-финала в Лига Европа. 

Така "Червените дяволи" се класираха за следващата фаза на турнира, която ще се проведе в Германия, а победителите ще се определят в един мач. Следващият съперник на англичаните е Копенхаген. 

Норвежецът заяви, че целта пред тима му е да опита да спечели трофея във втория по сила турнир на УЕФА. Той бе дал почивка на доста от титулярите си в снощния мач.

"Знам, че футболистите имат нужда да играят, за да имат нужната острота. Някои от тези момчета не бяха играли от дълго време и това си пролича. Но ние спечелихме, дадохме възможност на младо момче да дебютира (б.р. - Теден Менги), това бе добра вечер. 

Свършихме си работата. Играчите имат нужда от минути, за да отидем в Германия в добра форма и с увереност. Отиваме там с намерението да стигнем възможно най-напред. 

Да се надяваме, че дори ще спечелим трофея. Знаем, че ни предстоят трудни мачове със сериозни отбори, първият от които е Копенхаген. Играл съм с треньора им Стале Солбакен и сме добри приятели. Говорихме си преди днешните мачове. Пожелахме си късмет и да се видим в Германия. Те си свършиха работата, ние също, така че гледаме напред. 

Отборите на Стале винаги са добре организирани и срещу тях се играе трудно. Там има смесица от млади и опитни играчи. Той е изградил фантастичен отбор и няма да ни е никак лесно", заяви Солскяер, цитиран от БНР.