Манчестър Юнайтед е на полуфинал за Лига Европа, след като успя да удари с 1:0 ФК Копенхаген на стадион "Райн Енерги Щадион" в Кьолн. Единственото попадение в мача заби Бруно Фернандеш от дузпа в 95-ата минута.

В редовното време двата отбора не успяха да си отбележат и така се стигна до продължения. В тях Юнайтед веднъж опъна мрежата на датчаните, направи поне още половин дузина чисти пропуски и така заслужено е на 1/2 финал в турнира.

Трябва да се отбележи, че два гола на англичаните бяха отменени поради засада, а освен това момчетата на Солскяер треснаха и на два пъти гредите. Юнайтед чака Уувс или Севиля, които играят в друг четвъртфинал.


Англичаните започнаха атакуващо мача и още в началото натиснаха сериозно датчаните. Играчите на Копенхаген обаче много правилно се защитаваха и затваряха празните пространства. Копенхаген разчиташе на контри и така можеше да вкара в 14-ата минута.

Тогава Дарами се освободи от защитата на Юнайтед, но се засуети и изпусна отлична възможност да опъне мрежата на "червените дяволи". Малко по-късно отново се наложи Уилям да чисти от голлинията си и така спаси Юнайтед от сигурен гол.

Това бяха силните минути на датчаните, но те записаха нов пропуск. В 18-ата минута Дарами развинти Байи, но след това не успя да нанесе голов удар. Едва след половин час игра англичаните живнаха и успяха да изнесат играта в по-предни позиции.

Така момчетата на Солскяер стигнаха до първата си чиста ситуация, но тя бе профукана от Фернандеш, който с глава стреля до гредата. Секунди по-късно съдията свири дузпа, като дори и играчите на Юнайтед бяха изненадани от това решение,а тези на Копенхаген бяха повече от разярени.

Все пак се наложи намесата на ВАР и отмяна на безумното решение. В края на полувремето англичаните успяха да вкарат, но попадението на Грийнууд правилно бе отменено поради засада.

Юнайтед започна мощно второто полувреме и вкара бързо, но гол на Рашфорд не бе зачетен заради явна засада, като преди това пък Грийнууд нацели гредата.

Англичаните изцяло владееха инициативата и тотално доминираха, но правеха уникални пропуски, а още веднъж гредата спаси Копенхаген, след отсечен удар на Бруно Фернандеш. Тези ситуации стреснаха датчаните и те изнесоха играта в по-предни позиции.

Положенията се редуваха и пред двете врати, но така и не се стигаше до гол. В края на редовното време Марсиал се отчете с пропуск за англичаните и така се стигна до продължения.

Момчетата на Солскяер започнаха по-добре първото добавено време и успяха да си спечелят дузпа благодарение на Марсиал. Зад бялата точка застана Фернандеш и опъна мрежата за 1:0. В следващите минути Юнайтед можеше да си реши изцяло мача, но Марсиал, Мата и Линдельоф профукаха изгодни положения. 

Второто добавено време отново започна с шанс за англичаните, но този път Бруно Фернандеш нямаше шанс пред дратата на Копенхаген. Датчаните трудно стигаха до Ромеро, като едва в края изнесоха играта, но така и не успяха да изравнят. Така Юнайтед си взе мача и е на полуфинал за Лига Европа.

Манчестър Юнайтед - Копенхаген 1:0

Голмайстор: Бруно Фернандеш (95-дузпа)

Юнайтед: Ромеро, Уан-Бисака, Байи, Магуайър, Уилямс, Фред, Погба, Фернандеш, Рашфорд, Грийнууд, Марсиал

Копенхаген: Йонсон, Боилесен, Бйеланд, Нелсон, Варела, Зека, Стаге, Биел, Фалк, Уинд, Дарами