Нападателят на Манчестър Юнайтед Мейсън Грийнууд се извини за напрежението, причинено от нарушаване на протоколите за Covid-19, докато беше с отбора на Англия в Исландия.

В понеделник се появиха видеозаписи на Фил Фоден и Грийнууд, за които се твърди, че канят жени в хотелските си стаи след победата в Лигата на нациите в събота в Рейкявик.

Мениджърът на Англия Гарет Саутгейт обяви, че и двамата младоци няма да играят в днешната среща с Дания, добавяйки, че са били изолирани от останалата част от отбора и ще пътуват обратно от Исландия до Великобритания отделно.

18-годишният Грийнууд направи международния си дебют срещу Исландия (1:0) като резерва.

"След като сега имах възможността да разсъждавам над случилото се, мога само да се извиня на всички за напражението, което причиних. Беше безотговорно от моя страна да нарушавам протоколите за коронавируса, които съществуват за защита на играчите, персонала и обществеността".

"Участието ми за Англия беше един от най-важните моменти в живота ми и обвинявам само себе си за тази огромна грешка", заяви Мейсън Грийнууд. Футболната асоциация заяви, че ще разследва "неприемливото" нарушение на протоколите.