Новото попълнение на Манчестър Юнайтед Единсон Кавани може да дебютира за тима в дербито на Висшата лига с Челси тази вечер, разкри мениджърът на “червените дяволи” Оле Гунар Солскяр. 

Опитният нападател бе привлечен като свободен агент в последния ден от трансферния прозорец, но при идването си във Великобритания трябваше да изкара задължителна 14-дневна карантина, което не му позволи да тренира със съотборниците си. 

През последната седмица обаче той води подготовка с тима на базата в Карингтън и след като не попадна в групата за двубоя с ПСЖ от Шампионската лига, най-вероятно ще бъде в състава за двубоя с Челси.

“Той е бил извън футбола доста време, така че се нуждаеше от предсезонна подготовка. Той е природно силен и се е грижил за себе си, изкара две седмици в карантина, но ние му осигурихме всичко нужно, за да тренира. Така изгради основата, а след това дойде и футболната част на тренировките с отбора. Той е много стриктен и методичен в тренировките и подготовката си. Не се чувстваше готов за мача с ПСЖ, защото бе твърде рано за него. Все още не в достатъчно добра форма, но се надявам, че ще е готов за Челси”, коментира Солскяр.

В срещата с Челси Солскяр няма да може да разчита на наказания Антони Марсиал, така че е възможно именно Кавани да поведе атаката на тима.

Манчестър Юнайтед посреща Челси на “Олд Трафорд” тази вечер от 19:30 часа българско време. /БГНЕС