Английският гранд Манчестър Юнайтед пострада от кибератака, обявиха от клуба. Хакери са се насочили към IT системите на "червените дяволи" 

На "Олд Трафорд" са уверени, че няма нарушени лични данни и днешният мач от Висшата лига срещу Уест Бромич Албиън ще се проведе по програма.

"Манчестър Юнайтед може да потвърди, че клубът е претърпял кибер атака срещу нашите системи. Клубът предприе бързи действия за овладяване на атаката и вм омента работи с експертни съветници за разследване на инцидента и свеждане до минимум на продължаващото IT прекъсване. Въпреки че това е сложна операция от организирани кибер престъпници, клубът разполага с обширни протоколи и процедури за хакерската атака. Нашите киберзащити идентифицираха атаката и изключиха засегнатите системи, за да ограничат щетите и да защитят данните. Клубните медийни канали, включително нашият уебсайт и приложение не са засегнати и понастоящем не знаем за нарушаване на личните данни, свързани с нашите фенове и клиенти", се казва в официалното съобщение на клуба.

Юнайтед посреща Уест Бромич от 22.00 часа наше време. Преди мача "червените дяволи" заемат 14-то място с 10 точки, докато гостите са на 18-та позиция с едва 3 т. и още търсят първата си победа след завръщането във Висшата лига.