Манчестър Юнайтед отстъпи на  ПСЖ с 1:3 у дома в среща от група H на Шампионската лига.

Първото полувреме беше равностойно, като ПСЖ имаше лек превес в началото и Неймар даде преднина на гостите в 6-тата минута. Юнайтед обаче възстанови равенството в 33-тата минута и така двата отбора оставиха развръзката за вторите 45 минути.

През второто полувреме Маркиньос и Неймар отбелязаха два гола за ПСЖ и оформиха крайния резултат.

С тази победа ПСЖ събра 9 точки, колкото имат и Манчестър Юнайтед и Лайпциг. Всичко в групата ще се реши след седмица.


ПСЖ започна по отличен начин. Не бяха изминали и 6 минути, когато Неймар се озова на отлична позиция в наказателното поле и успя да открие резултата.

В следващите минути ПСЖ продължи да доминира и в 10-тата минута можеше да води с 2 гола, но най-добрият вратар в света Давид Де Хеа, успя да отрази силен удар на Алесандро Флоренци.

Постепенно Юнайтед успя да изравни играта и това даде резултат в 33-тата минута, когато удар на Маркъс Рашфорд рикошира в крак на защитник и направи Кейлор Навас безпомощен.

Двата отбора си размениха по още няколко опасни положения, но до края на полувремето гол не падна и се оттеглиха на почивка при равен резултат.

5 минути след началото на второто полувреме Марсиал пропусна отлична възможност. Кавани достави топката на французина фронтално срещу вратата, но ударът му прелетя високо над вратата. Непростим пропуск.

Час след началото Юнайтед организира отлична контраатака. Кавани излезе очи в очи с Навас, прехвърли го, но топката срещна напречната греда. Кълбото обаче се озова в краката на Марсиал, който стреля, но ударът отново не навести мрежата на гостите. Маркиньос се хвърли самоотвержено и предотврати попадението.

Малко след това и гостите удариха греда чрез Маркиньос.

20 минути преди края ПСЖ поведе отново. Абу Диало подаде към Маркиньос, който този път не сгреши и направи резултата 1:2!

Само минута по-късно ситуацията за Юнайтед се влоши съвсем, след като Фред беше изгонен за втори жълт картон. На повторенията се видя, че той играе с топката, но въпреки това решението не беше променено.

В 80-тата минута, влезлият като резерва, Пол Погба нанесе страховит удар от воле, но топката мина на сантиметри от вратата на гостите.

В самия край на мача Неймар отбеляза втория си гол в срещата и оформи крайния резултат.

Манчестър Юнайтед - ПСЖ 1:3

Голмайстори:

0:1 - Неймар 6'
1:1 - Рашфорд 33'
1:2 - Маркиньос 69'

1:3 - Неймар - 90'

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака(Игало - 90'), Линдельоф, Магуайър, Телес, Мактоминей, Фред, Рашфорд(Погба - 74'), Марсиал(Грийнууд - 79'), Фернандеш, Кавани(Ван де Беек - 79')

ПСЖ: Навас, Кимпембе, Флоренци(Керер - 79'), Диало(Гей - 90'), Маркиньос, Паредес(Ерера - 65'), Верати(Рафиня - 78'), Данило, Мбапе, Неймар, Кийн(Бакер - 64')