Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов заяви, че ще е най-добре за "червените дяволи" и халфа Пол Погба да се разделят.

В началото на тази седмица агентът на Погба Мино Райола каза, че клиентът му не се чувства щастлив на "Олд Трафорд" и е време той да премине в друг клуб, което предизвика гневна реакция от мениджъра на Юнайтед Оле Гунар Солксяер. Според Бербатов обаче в думите на Райола има истина.

"Разбирам защо Пол не е щастлив. Няма как да е, щом не играе, това е ясно, когато той влиза в игра като резерва и има малко време за изява, няма как да е щастлив. Ако тази ситуация продължи, най-добре двете страни да се разделят. Ако той наистина не е щастлив и продължава да остава извън титулярните 11, най-добре е да си тръгне. Аз все още мисля, че Погба е страхотен играч и като всеки добър футболист е нормално да има върхове и спадове. Но при него спадовете са повече от върховете през тази кампания, а за това има и странични фактори", коментира голмайстор номер 1 в историята на българския национален отбор.

Бербатов сподели, че съчувства на Солскяер заради постоянните въпросителни около поста му. "При всеки лош резултат се появяват въпросите за бъдещето на Солскяер. Чудя се как ли той приема всичко това - всяка сутрин да отваря вестника и да вижда, че журналистите питат дали това ще е последният му ден на поста. Мисля, че за момента клубът стои плътно зад него. Една победа над Сити ще е перфектният отговор на загубата от Лайпциг", коментира още Бербатов, цитиран от БНР.