Открит фронт по оста Ливърпул - Манчестър Юнайтед. Лидерската позиция на шампионите е заплашена от „червените дяволи“ след загуба с 0:1 от Саутхямптън. 

Тимът на Оле Гунар Солскяер е с мач по-малко, но дори и равен ще ги изкачи на върха, тъй като двата гранда са с по 33 точки. Това видимо не се понрави на германския тактик, който в яростта си създаде... фалшива новина.

„Чувам, че Манчестър Юнайтед е получил повече дузпи за две години, отколкото аз за пет години и половина – обясни цитираният от "Труд" Клоп след поражението. - Нямам представа дали вината е моя, нито как е възможно това.“

На Острова побързаха да опровергаят мениджъра с точни цифри, а те са срещу мърсисайдци - поне засега.

Откакто опитният специалист пое Ливърпул през октомври 2015 година, за неговия отбор са свирени 30 дузпи в 199 мача от Висшата лига. За Юнайтед те са 27 в 75 двубоя в ерата Солскяер, започнала от декември 2018-а.

Факт е, че при бившия треньор на Борусия Дортмунд нарушение в наказателното поле се свири веднъж на всеки седем срещи. Докато под ръководството на норвежеца „червените дяволи“ получават дузпа средно веднъж на всеки три мача.

А от началото на миналия сезон общият брой 11-метрови удари за бившия тим на Димитър Бербатов са точно 20, срещу 10 за Ливърпул. Втори за този период е Манчестър Сити с 14.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще имат възможността да решават словесния спор на терена още на 17-и този месец на „Анфийлд“ в мач за първенство.