Това може да бъде един от най-важните голове през сезона. Светкавичен шут с левия крак на Маркъс Рашфорд, голямо отклонение от защитника на Уулвърхемптън Ромен Саис и Манчестър Юнайтед излезе на второ място в класирането. Оставаха само две минути от добавеното време, когато дойде този изключително нещастен момент за вълците. Мароканският бранител на вълците беше най-добрият играч на терена до тогава. Но нищо от това няма значение сега. Защото Юнайтед вече е играч в битката за титлата през този сезон, а това отдавна не беше казвано.

След последния съдийски сигнал червените дяволи вече бяха на 2 точки от лидера Ливърпул при равен брой точки. А в петък 20-кратните шампиони на Англия отново имат домакинство – на Астън Вила. Изведнъж започва да се създава усещането за надбягване между два коня, които се изправят един срещу друг в средата на януари.

Това е разликата, която могат да направят големите голове. При равенство Юнайтед щеше да остане на точка зад Лестър и Евертън и само на 2 пред Вила и Челси. Те щяха да бъдат просто още един обнадеждаващ, но непостоянен отбор, преследващ Ливърпул.

Но тази победа придава на Юнайтед вид на истински претендент. Мърсисайдци допуснаха късен гол за равенство срещу Уест Бромич в неделя, а червените дяволи вкараха такъв за победа. Това са четири точки, а в хода на сезона тези неща имат значение.

Тимът на Оле не игра особено добре. Те заслужаваха не повече от точка заради баланса на мача и шансовете. Но фактът, че имаха повече енергия през последните 15 минути се отплати. Рашфорд за първи път избяга от защитата на Уулвс и Ромен Саис и наказанието последва. А асистенцията бе на обичайния заподозрян – Бруно Фернандеш. Така португалският магьосник вече има 18 попадения и 14 голови паса в 29 мача в елита. Най-важното е, че да се почувстваш конкурентен с Ливърпул отново след толкова време, без значение колко дълго ще продължи, ще означава много за този клуб.

В крайна сметка Юнайтед истински претендент за титлата ли е? Голяма част от това ще зависи от Ливърпул. Ако тимът на Юрген Клоп включи на познатата предавка, то отборът на Оле няма да бъде достатъчно добър, за да остане с тях. Може би никой не е способен да го направи. Но това е за в бъдеще. Юнайтед сега диша в гърба на Ливърпул. Те оказват натиск и изграждат увереност. За отбор, който загуби от Тотнъм с 1:6 през октомври, това е огромен обрат.

 

 Йън Лейдимен, "Дейли мейл"