Димитър Бербатов последва феновете на "Манчестър Юнайтед" и заговори за титла след доброто представяне на тима в първенството. Бившият нападател на "червените дяволи" обаче бе разочарован от загубата от "Манчестър Сити" на полуфиналите в Купата на Лигата.

"Те са в отлична позиция във Висшата лига и с мач по-малко, в техните ръце е. Ако продължат по този път, могат да изненадат много хора. Всичко опира до постоянство, което им липсваше последните две години. Никой не очакваше да са в тази позиция и бих искал да ги видя да се борят за титлата, защото, според мен, са претенденти заедно с "Ливърпул", "Манчестър Сити" и "Тотнъм", но само ако запазят постоянството", коментира Бербатов, цитиран от Монитор.

"Загубата от "Манчестър Сити" в Купата на Лигата беше разочароваща. "Юнайтед" пропусна прекрасна възможност да играе финал. Надявах се да видя финал между "Тотнъм "и "Юнайтед". Представянето на "Юнайтед" не беше достатъчно добро", сподели още рекордьорът по голове за националния отбор на България.

"Отборът вече загуби четири поредни полуфинала, а това е лош навик и трябва да спре. Четири пъти поред е прекалено много, за да бъде съвпадение. Понякога напрежението и големите очаквания могат да се отразят на играчите. Спечелването на трофей е голяма стъпка в правилната посока и за съжаление те пропуснаха още един шанс.

Понякога тези дербита са важни мачове и не става въпрос за форма, а за това колко го искаш, колко си умен и хитър. Ако трябва играеш мръсно, прави всичко, което е нужно, за да спечелиш. Понякога трябва да си, както Жозе Моуриньо каза: "Трябва да си гадняр, за да печелиш трофеи". Не виждам достатъчно от това от "Юнайтед" в тези важни мачове.

Рой Кийн говори за това, че е шокиран да види играчите да се прегръщат след последното дерби на Манчестър. Съгласен съм с него. Липсва им някой, който да играе мръсно, някой, който да покаже агресия и да бъде разликата. Понякога "Юнайтед" са прекалено меки", каза още той.