Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяр се надява, че Пол Погба, Виктор Линдельоф и Люк Шоу ще бъдат готови за дербито с Ливърпул в неделя, но призна, че триото може да пропусне гостуването на Бърнли във вторник.

„Червените дяволи“ надвиха Уотфорд с 1:0 на „Олд Трафорд“ в третия кръг на ФА Къп в събота, но Погба, Линдельоф и Шоу не бяха в групата за мача. Норвежкият наставник на Юнайтед потвърди след срещата, че тримата са отсъствали заради контузии и сподели, че има вероятност те да са извън състава за мача с Бърнли. Тимът ще се изкачи на върха във Висшата лига, ако избегне загубата. „Надявам се и тримата да са готови за Ливърпул. Не съм сигурен за мача с Бърнли“, каза Солскяр, цитиран от БНР.

Състоянието на Ерик Байи също ще бъде преценено в последния момент, след като централният защитник напусна принудително терена в мача с Уотфорд. Солскяр отново охлади ентусиазма около борбата на тима за титлата. Юнайтед спечелиха осем от последните си десет мача в Премиършип, но норвежецът остава здраво стъпил на земята.

„Все още дори не сме препополовили сезона. Всеки мач във Висшата лига е предизвикателство, различен тест. Уотфорд ни даде тест, Бърнли ще ни даде нов, Ливърпул, след това Фулъм. Никой няма да помни как е изглеждало класирането на 12 януари, 2021. Страхотно е, че феновете ни са ентусиазирани – това показва, че вървим в правилната посока. За нас е важно само и единствено това, което предстои във вторник“, завърши той.