Вратарят на Манчестър Юнайтед Давид де Хеа заяви, че играчите на "червените дяволи" не могат да пропуснат шанса да се борят за титлата.

Юнайтед ще излезе на върха във Висшата лига тази вечер, ако избегне поражение от Бърнли в срещата си на "Търф Мор".

Испанският страж е един от тримата в настоящия отбор, които бяха в Юнайтед и през 2013-та година, когато бе спечелена последната титла за клуба.

След трудно осемгодишно чакане, сега "червените дяволи" могат да се завърнат на върха на английския футбол.

„Да, когато сър Алекс беше тук ние винаги се борихме за титлата. Сега отново сме в играта. Отне ни много време за да се върнем на върха и ако трябва да сме честни, нямаме право да пропуснем този шанс.“, каза Де Хеа пред клубната телевизия.

„Трябва да сме много, много съсредоточени във всеки мач и да се опитаме да спечелим всичко. Ако успеем да сме добре и физически и психически, тогава със сигурност можем да се борим за титлата."

„Вярно е, че има още много мачове, но срещу Бърнли можем да стъпим на върха. Това е шанс и трябва да се възползваме.

„Това е предизвикателство за нас. Ще играем срещу труден съперник в Бърнли, далеч от дома, но ако искаме да спечелим лигата, трябва да печелим този тип мачове. Казвам едно и също нещо, но всичко, което можем да направим, е да се съсредоточим върху всеки мач, да играем мач за мач и да бъдем концентрирани на 100 процента", каза още Де Хеа.

Двубоят между Бърнли и Манчестър Юнайтед е тази вечер от 22.15 българско време.