С открития наскоро първи трансферен сезон за 2021 година отново започват голям брой спекулации относно бъдещето на определени звезди. Не винаги обаче трансфер в голям отбор значи задължително успехи и развитие. Напротив, за съжаление дори може да е обратното - някои играчи са наранявали сериозно кариерата и името си, като подписват договор с неподходящ за тях тим. 

В тази статия ще разгледаме топ 5 на някои от най-неуспешните сделки, сключвани през последното десетилетие. Ако желаете да останете информирани по всякакви актуални казуси от новата декада, винаги можете да го направите тук.

5. Мемфис Депай от ПСВ в Манчестър Юнайтед за €35 милиона

Червените Дяволи решават да закупят Депай след изключително успешна кампания в Холандия с отбора на ПСВ, в която той отбелязва 22 гола. Нидерландецът обаче намира за почти невъзможно да се приспособи към нивото на Висшата Лига. В първия си сезон на острова, той успява да вкара едва 2 гола в 29 мача. Очевидно между него и Юнайтед не се получава, и той напуска Олд Трафорд 18 месеца след трансфера му. От тогава Депай бележи добри резултати с новия си отбор Лион.

4. Томас Лемар от Монако в Атлетико Мадрид за €72 милиона

След впечатляващи изяви с екипа на Монако, Лемар вдига трофея на Световното Първенство през 2018г. с Франция, като малко по-късно подписва с Атлетико. Диего Симоне има огромни очаквания за крилото, които обаче остават неизпълнени и до ден днешен. През сезон 2019/2020 той не успява да запише, нито един гол или асистенция в 29 мача. Благодарение на тези анти-изяви цената на Лемар е паднала 4 пъти.

3. Дани Дринкуотър от Лестър в Челси за €40 милиона

В Челси Дринкуотър се среща със стария му съотборник Нголо Канте, 12 месеца след като той самият вече е пристигнал на Стамфорд Бридж. Канте от своя страна се е изградил като основна фигура в състава на сините, и Дринкуотър се надява на същото и за себе си. Това обаче не се случва. Англичанинът се бори да пробие в титулярния състав. За сумата от €40 Милиона, подсещащия ни да пием вода играе едва 23 мача със синята фланелка. И до днес той остава част от клуба, но макар да навършва 31 тази година, той играе в юношеския отбор на Челси, а цената му е паднала до едва €4 Милиона.

2. Анхел ди Мария от Реал Мадрид в Манчестър Юнайтед за €75 милиона

Привържениците на червените дяволи са изключително въодушевени при обявяването на новините че ди Мария ще се присъедини към отбора. Въпреки това, той не бива използван редовно от Луис ван Гаал, което принуждава аржентинеца да потърси нов клуб едва година след пристигането си на Олд Трафорд. Юнайтед е принуден да тегли чертата, въпреки финансовите загуби и продават ди Мария на ПСЖ, където той намира своя нов дом.

1.Филипе Коутиньо от Ливърпул в Барселона за €145 милиона

При закупуването на Коутиньо, ръководството на Барса се е надявало той безпроблемно да се нареди до Меси и Суарез в офанзивно трио. Това обаче не се случва, защото Коутиньо се нуждае от време да се адаптира към новото първенство. Една година след пристигането му става ясно, че трансфера няма да свърши това за което борда се е надявал - Коутиньо отбелязва едва 5 гола в 34 мача, което води и до изпращането му под наем в Байерн. Барса не получава това за което се е надявала, а на всичкото отгоре цената на нападателя се срива. Ако в момента Каталунците решат да отпратят бразилеца, ще трябва да се примирят със над €100 в загуби. Но така е в спортния свят - поемаш рискове, които ти носят успеха или съжаляваш за тях, подобно и на спортното залагане. В случай че сте привърженик на футболните залози, не се колебайте да посетите тази страница, в която ще намерите нашия промо код и специални оферти, и промоции, които ще направят залагането ви още по-интригуващо.


Материал на "24 часа"