В среща от 18-тия кръг на Висшата лига, Манчестър Юнайтед победи трудно Фулъм с 2:1 и си върна първото място в първенството.

За пореден път през настоящата кампания на "червените дяволи" им се наложи да обръщат резултата, след като след само пет минути игра Лукман откри за домакините.

Юнайтед реагира веднага и в средата на първото полувреме Кавани бе точен за 1:1, а Пол Погба донесе скъпоценния успех за гостите, след тупалка извън наказателното поле.

С успеха момчетата на Оле Гунар Солскяер събраха 40 точки и си върнаха първото място във временното класиране, а "котиджърс" остават в зоната на изпадащите със своите 12т.


Домакините влязоха в мача с доста голямо самочувствие и в първите минути поставиха своя именит съперник под сериозен натиск. Така се стигна до петата минута, когато Лукман се отскубна сам зад отбраната на "червените дяволи" и технично прокара топката покрай Давид де Хеа за 1:0.

В 10-тата минута Фред бе съборен в наказателното поле, но Мартин Аткинсън пропусна положението и подмина ситуацията. Повторенията обаче показаха, че дузпа имаше и отборът на гостите бе ощетен.

Юнайтед се активизира и в средата на първото полувреме Бруно Фернандеш нацели лявата греда.

Натискът на гостите продължи и в 22-рата минута Единсон Кавани се озова в прегръдките на своите съотборници, след като Ареола не изби добре топката и я прати в краката му. За уругвайският снайперист не бе никакъв проблем да прати топката в мрежата и резултатът бе изравнен.

"Червените дяволи" започнаха доста нахъсано второто полувреме и в 65-тата минута ознаменуваха добрата си игра с гол. Негов автор стана Пол Погба, който стреля от около 25 метра към Ареола и го остави безпомощен.

Само минута по-късно Кавани можеше да отбележи втория си гол в мача и да сложи точка на спора, но вратарят на Фулъм отрази удара му по страхотен начин и домакините оцеляха.

След гола Юнайтед контролираше събитията на терена и много умело отблъскваше атаките на "котиджърс".

Десетина минути преди края домакините можеше и да изравнят, но удар на Лофтъс-Чийк прелетя над вратата.

Фулъм - Манчестър Юнайтед 1:2

Голмайстори:

1:0 - Лукман 5'
1:1 - Кавани 22'
1:2 - Погба 65'


Фулъм: Ареола, Айна, Андерсен, Адарабийо, Тете, Ангиса, Рийд, Браян, Лофтъс-Чийк, Лукман

Мениджър: Скот Паркър

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Баий, Магуайър, Шоу, Фред, Погба, Грийнууд, Фернандеш, Марсиал, Кавани

Мениджър: Оле Гунар Солскяер