Манчестър Юнайтед разби Саутхемптън с 9:0 на ст. "Олд Трафорд" в среща от 22-рия кръг на английската Висша лига.

Двубоят започна ужасяващо за "светците", като те останаха с човек по-малко още във втората минута. Александър Янкович бе изгонен с директен червен картон, след като влезе брутално в краката на Скот Мактомини. По този начин Юнайтед се превърна в истински господар на терена и още до края на първата част наниза четири попадения във вратата на Саутхемптън.

Головете през първото полувреме бяха дело на Уан-Бисака(18'), Маркъс Рашфорд(25'), Ян Беднарек си отбеляза автогол в 34-тата минута, а 5 минути преди почивката Кавани отбеляза за 4:0.

Юнайтед узакони предимството си и през втората част, когато само за две минути, между 69 и 71, отбеляза нови две попадения. Първо се разписа Антони Марсиал, а шестия гол в мрежата бе дело на Скот Мактомини.

Пет минути преди края "червените дяволи" получиха право да изпълнят и дузпа. Зад топката застана Бруно Фернандеш и хладнокръвно направи 7:0. В добавенето време Юнайтед вкара още две попадения, чрез Марсиал и Джеймс, и по този начин изравни рекорда за най-голяма победа във Висшата лига.

С победата Юнайтед събра 44 точки и се изравни с лидера Ман Сити, но гражданите имат два мача по-малко. "Светците" пък се свлякоха едно място надолу и вече заемат 12-та позиция със своите 29 пункта. Толкова имат и отборите на Лийдс и Кристъл Палас.


Срещата стартира по ужасяващ начин за Саутхемтън. Не бяха изминали и две минути от началото, когато Александър Янкович влезе изключително грубо в краката на Скот Мактомини и реферът не се поколеба да извади директен червен картон.

Юнайтед наложи контрол над топката и резултатът не закъсня. Минутата бе 18-а, а Аарон Уан-Бисака се възползва по великолепен начин от центриране на Бруно Фернандеш и откри резултата за своя отбор.

Седем минути по-късно "червените дяволи" удвоиха аванса си. Грийнууд проби отляво и сервира топката покрай точката за изпълнение на дузпа. Там бе Маркъс Рашфорд и нападателят, без да се свени, заби кълбото в мрежата на слисания Макарти.

"Светците" получиха третото попадение в 34-тата минута. То стана дело на играчът на Саутхемптън Ян Беднарек, който не прецени добре една топка и я прати в собствената си врата.

Вихрушката около пенала на гостите не спираше и пет минути преди края на полувремето Единсон Кавани направи 4:0. Уругваецът засече с глава добро центриране на Люк Шоу и съвсем отчая "светците".

Въпреки убедителния аванс, Юнайтед не спираше да атакува и влезлият като резерва Антони Марсиал се разписа в 69-тата минута за 5:0.

Само две минути по-късно катастрофата за Саутхемптън придоби чудовищни размери. След рикошет топката се озова в Скот Мактомини, който шутира от движение и прати кълбото в мрежата на "светците" за шести път.

Пет минути преди края на срещата Ман Юнайтед получи правото да изпълни дузпа. Грешникът Боднарек извърши нарушение срещу Антони Марсиал. Реферът посочи бялата точка и показа червен картон на защитника. Бруно Фернандеш бе точен и направи 7:0

В добавеното време Марсиал се разписа още веднъж и направи 8:0, а Даниел Джеймс оформи крайното 9:0 в последната минута от мача.


Манчестър Юнайтед - Саутхемптън 9:0

Голмайстори:

1:0 - Аарън Уан-Бисака 18'
2:0 - Маркъс Рашфорд 25'
3:0 - Ян Беднарек 34', автогол
4:0 - Единсон Кавани 39'
5:0 - Марсиал 69'
6:0 - Мактомини 71'ю
7:0 - Фернандеш 86' дузпа
8:0 - Марсиал 89'
9:0 - Джеймс 90'

Стартови състави:

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу, Фред, Мактомини, Фернандеш, Грийнууд, Рашфорд, Кавани

Саутхемптън: Макарти, Рамзи, Беднарек, Стивънс, Бертранд, Армстронг, Праус, Янкевитц, Дженепо, Ингс, Адамс