Младият Скот Мактомини продължи с отличното си представяне, като снощи класира Манчестър Юнайтед за 1/4финалите в турнира за ФА Къп. 

Той се разписа в 97-ата минута и Червените дяволи надвиха Уест Хям с 1:0 след продължения, а футболистът отново демонстрира страхотния прогрес, който прави. 

Макар и да не е твърд титуляр, 24-годишният шотландец вече има 7 гола от началото на сезона, като 4 от тях са в първенството, 2 за ФА Къп и 1 за Купата на Лигата. 

„Скот разви много усещането си да бъде на точното място през този сезон. Затова и ние му даваме възможност да атакува много по-често. Той притежава много добър завършващ удар и се вижда, че действа с голямо самочувствие, което е страхотно“ похвали играча Оле Гунар Солскяер. 

Това означава, че Мактомини има повече голове от Пол Погба, Фред и Дони Ван Де Беек взети заедно, след като тримата са общо с 5 попадения, от които 4 на французина. 

Полузащитникът, който е в школата на Юнайтед от 2002-а и дебютира за първия тим през 2017-а, вече има толкова голове в 30 участия през тази кампания, колкото за предишните си 84 с екипа на Юнайтед и много често е с ключов принос за успехите на отбора.