Челси и Манчестър Юнайтед завършиха 0:0 в скучен мач от 26-тия кръг на Премиер лигата в Англия.

Равенството не помогна и на двата отбора. "Червените дяволи" се отдалечиха на 12 точки от върха, а Челси остана извън Топ 4, на 1 точка от Уест Хям.

Мачът бе двуостър и положенията пред двете врати изобилстваха, но Давид Де Хеа и Едуард Менди се отличиха с няколко добри намеси, като по този начин запазиха нулевото равенство до края на двубоя.


Четвърт час след началото на срещата се случи доста любопитна ситуация. Маркъс Рашфорд стреля опасно от пряк свободен удар, но Едуард Менди изби топката. Тя попадна в ничия зона и Хъдсън-Одой игра с ръка в наказателното поле. Реферът Стюърт Атуел отиде да прегледа ситуацията със системата ВАР, но решението му бе категорично - дузпа няма. Много дискусионно решение.

Малко преди края на първата част Бруно Фернандеш центрира опасно в наказателното поле на Челси, но домакините се справиха и избиха в корнер.

Три минути след подновяването на играта Хаким Зиеш получи прострелно подаване в наказателното поле на "червените дяволи" и стреля от движение. Давид Де Хеа обаче бе на мястото си и успя с една ръка да отрази удара на нападателя.

В 60-тата минута Мейсън Грийнууд елиминира защитник на "сините" и шутира опасно, но топката прелетя на около две педи от сглобката на вратата.

Минутка по-късно Юнайтед организира нова опасна атака. Уан-Бисака получи топката в наказателното поле и върна назад към Мактомини. Полузащитникът стреля от движение, но Менди се намеси по блестящ начин.

Пет минути преди края Пулишич напредна опасно и шутира към вратата на Юнайтед, но топката прелетя над вратата.

Челси - Манчестър Юнайтед 0:0

Стартови състави:

Челси: Менди, Аспиликуета, Кристенсен, Рюдигер, Хъдсън-Одой, Канте, Ковачич, Чилуел, Зиеш, Маунт, Жиру

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Шоу, Магуайър, Линдельоф, Уан-Бисака, Фред, Мактомини, Рашфорд, Фернандеш, Джеймс, Грийнууд