Отборът на Лестър се класира за 1/2-финалите на ФА Къп след като се наложи над Манчестър Юнайтед с 3:1 на "Кинг Пауър Стейдиъм".

Това бе първа загуба на момчетата на Солскяер, като гости, от 14 месеца насам.

През първата част двата тима си размениха по едно попадение. Келеши Ихиеначо изведе "лисиците" напред в резултата в 24-тата минута, а Мейсън Грийнууд възстанови равенството в 38-мата.

През второто полувреме домакините бяха по-концентрираният отбор и с нови два гола биха шута на "червените дяволи" от ФА Къп. Юри Тилеманс направи 2:1 в 52-рата минута, а в 78-та Ихиеначо отбеляза втория си гол в срещата и сложи точка на спора.

Победата изпраща Лестър на 1/2-финал в турнира, където "лисиците" ще мерят сили с коравия тим на Саутхемтън. Другият 1/2-финал пък ще противопостави тимовете на Челси и Манчестър Сити.


Първата по-интересна ситуация се откри пред "лисиците". В 17-та минута Джейми Варди достигна до избита топка в наказателното поле и шутира, но Хендерсън се справи безупречно и отрази изстрела му.

В средата на първата част домакините все пак излязоха напред в резултата. Груба грешка в защита подари топката на Келеши Ихиеначо, който се възползва и прати топката в мрежата на Юнайтед.

"Червените дяволи" успяха да се върнат в мача в 38-та минута, когато Пол Погба проби отляво и пусна остър пас в наказателното поле. Дони Ван де Беек прескочи топката, тя се озова в Мейсън Грийнууд и нападателят на Юнайтед не остави шансове на Каспър Шмайхел.

Двата отбора се прибраха на почивка при равен резултат, но 7 минути след подновяването на играта "лисиците" отново излязоха напред в резултата. Юри Тилеманс се измъкна зад защитата на съперника и с хубав шут прати топката зад Хендерсън за втори път.

Минутата бе 78-ма, когато Лестър успя да сложи точка на спора. Марк Олбрайтън центрира в наказателното поле на Юнайтед. Келеши Ихиеначо се извиси над всички и с глава прати топката под напречната греда за 3:1.

Две минути преди края на мача Бруно Фернандеш стреля опасно от пряк свободен удар, но Шмайхел отново демонстрира голямата си класа и изби в корнер.


Лестър - Манчестър Юнайтед 3:1

Голмайстори:

1:0 - Ихиеначо 24'
1:1 - Грийнууд 38'
2:1 - Тилеманс 52'
3:1 - Ихиеначо 78'

Стартови състави:

Лестър: Шмайхел, Фофана, Евънс, Сьойюнджу, Олбрайтън, Тилеманс, Ндиди, Кастане, Перес, Ихиеначо, Варди

Манчестър Юнайтед: Хендерсън, Телеш, Магуайър, Линдельоф, Уан-Бисака, Матич, Фред, Погба, Ван де Беек, Грийнууд, Марсиал