Димитър Бербатов би се радвал, ако напускащият Манчестър Сити Серхио Агуеро подсили бившия му клуб Манчестър Юнайтед. За такава възможност се заговори, след като стана ясно, че аржентинецът си тръгва от Сити като свободен агент през лятото. 

В своята редовна колонка за Betfair българинът припомня как през 2012 година Кун донесе на Сити титлата във Висшата лига за сметка на “червени дяволи”, като вкара за 3:2 срещу Куинс Парк Рейнджърс в последните секунди. 

“Неговата класа ме лиши от една титла на Англия, но бих го приветствал на “Олд Трафорд” - пише българинът. - Помня как в онзи ден се чувствах ядосан, когато разбрахме, че с негово попадението сме се разминали с първото място. Помня и как всички гледахме с празни погледи. И все пак това не е футболист, когото можеш да мразиш. Агуеро е само на 32 години, а аз и Рууни напуснахме Юнайтед на по 31. Футболист като него все още може да нанесе вреди на съперници. Той знае как да пази силите си, кога да атакува и кога да чака точния момент. Погледнете как Кавани и Ибрахимович се представят, те все още са с голям принос. 

Смятам, че Агуеро би бил добра придобивка за Манчестър Юнайтед, но пък и не виждам как такъв трансфер ще стане, защото той е лоялен към Сити. Той все още е способен да бележи, но пък вероятно има по-млади нападатели, за които си струва повече да се бориш на пазара”, каза Бербатов, цитиран от БНР,