Серхио Агуеро предпочита да премине в Пари Сен Жермен от новия сезон, а не в Барселона, гърмят медиите в Испания. Бъдещето на голмайстора на Манчестър Сити все още е неясно, тъй като договорът му изтича през лятото и той обяви, че се разделя с клуба, в който изкара цяло десетилетие.

Така 32-годишният аржентинец ще може да премине като свободен агент в някой от грандовете, които се интересуват от него, а сред тях са ПСЖ, Ювентус и Барса.

Според последните слухове, Агуеро харесва проекта на френския шампион и е склонен да избере него, а спортният директор на клуба Леонардо и треньорът Маурисио Почетино го смятат за идеален вариант за атаката.

Очаква се Мауро Икарди да напусне ПСЖ, което ще отвори място за Агуеро в титулярния състав и в бюджета за заплати, пише webcafe.bg. Решението на Агуеро може да бъде повлияно и от бъдещето на близкия му приятел Лионел Меси.

Суперзвездата на Барса също е с изтичащ договор и не е ясно дали ще остане на "Камп Ноу", а ако напусне, ПСЖ ще бъде сред водещите кандидати за подписа му. Така двамата аржентинци може да станат съотборници не в Каталуния, а в Париж.