Два от европейските гранда, които стоят зад създаването на Суперлига, вече се съмняват в идеята.

Това са Манчестър Сити и Челси, съобщава The Guardian. Според изданието, сред основателите вече има два лагера: тези, които ще отстояват идеята докрай, и тези, които са се присъединили към проекта заради финансовата изгода.

Сити и Челси принадлежат към втората група, но реакцията на феновете, УЕФА и ФИФА е прокарала съмнения за Суперлигата на "Етихад" и "Стамфорд Бридж".

В същото време журналистът Майкъл Кийгън написа в Twitter, че Суперлигата е създала напрежение и в Манчестър Юнайтед.

Bit more info on this from yesterday. I understand that Harry Maguire confronted Ed Woodward at the meeting over the players (who went out and played on Sky as the news broke) not knowing about the plans. Fair play to the United captain. https://t.co/Dsaon9njM8

— Mike Keegan (@MikeKeegan_DM) April 20, 2021

Според него играчите на "Червените дяволи" са останали ядосани, че научили новината от пресата. Капитанът Хари Магуайър е провел среща с вицепрезидента на клуба Ед Уудуърд и заявил, че той и колегите му са останали недоволни, защото били в неведение.

Още вчера звездата на Юнайтед Бруно Фернандеш публикува история в Instagram, на която се виждаше звездата на Шампионската лига и текст: "Мечтите не могат да се купят". Това веднага беше прието като знак, че и португалецът е против създаването на Суперлига. 

Снимка: БГНЕС