Фенове на Ливърпул реагираха на новината за създаване на европейска Суперлига и изригнаха срещу любимия си клуб. Те разпънаха банери на оградата на "Анфийлд", в които изразиха отношението си към идеята за затворена надпревара на богатите с участието и на "мърсисайдци".

"Фенове на Ливърпул против европейската Суперлига", гласи един от банерите, а на другия пише "Позор за вас. Почивай в мир, Ливърпул. 1892-2021".

В същото време, фракцията фенове Spion Kop 1906 обявиха, че ще премахнат всичките си знамена и банери от емблематичната трибуна "Коп" на "Анфийлд" в знак на протест срещу решението на клуба да участва в Суперлигата.

Говорител на Spion Kop 1906 заяви пред The Athletic, че от групата са се свързали с клубната управа, за да обявят решението си за флаговете и банерите, както и за да анонсират оттеглянето на подкрепата си към "клуб, който поставя финансовата алчонст над интегритета на играта".

"Това, което направиха собствениците, е позорно и абсолютно отвратително. Не знаем как се е стигнало дотук без да има консултация с феновете. Те продадоха душите си. Нито един фен на Ливърпул не би могъл да одобри тази Суперлига. Би било хубаво да чуем мнението на мениджъра и играчите - нека излязат и застанат зад феновете", каза още говорителят на групата фенове, цитиран от webcafe.bg.