В общия възмутен тон срещу бъдещета Суперлига се включи Асоциацията на футболните привърженици, която се обяви "тотално против" плановете за Суперлига и ги определи като "нищо друго, освен цинична алчност".

"Турнирът се създава зад гърба на всички ни от собственици милиардери, които имат нулево уважение към традициите на играта и продължават да третират футбола като тяхно лично владение".

В съвместно съобщение от Френската футболна федерация и Професионалната лига по футбол осъдиха идеята, като отбелязаха, че подобна инициатива ще подкопае устоите на пирамидата на европейския футбол.

"Проектът за Суперлигата ще сложи край на една система, основана на спортните постижения, постигната през годините чрез механизмите на солидарност на европейските федерации".

"Хегемонистичните мечти на една олигархия ще причинят унищожаването на една система, която позволи безпрецедентното развитие на футбола на европейския континент. Разрушавайки това равновесие, Суперлигата ще сложи край на тази система", пишат от двете организации, цитирани от webcafe.bg.

Президентът на Франция Еманюел Макрон приветства "позицията на френските клубове да откажат да участват" в европейска Суперлига, която "заплашва принципите на солидарност и спортни заслуги".