Предстои ключова седмица за Манчестър Юнайтед. Тя може до голяма степен да определи сезона за "червените дяволи", но може и да определи плановете им за летни трансфери.

Отборът на Оле Гунар Солскяер приема Рома в първия мач от полуфинала на Лига Европа в четвъртък вечерта, преди срещата с Ливърпул в неделя, която математически може да затвърди участието в квалификациите за Шампионската лига за следващия сезон.

Юнайтед наблюдава дълъг списък с потенциални нови трансфери и Солскяер вече призна, че има неясна представа ще изглежда отборът му до края на август.

Новият договор за Ерик Баи беше част от този план, но дори след неговото подновяване Оле има амбиции да добави още един централен защитник в отбора през следващите месеци.

Един от вариантите е Рафаел Варан, който ще бъде под светлините на прожекторите, когато Реал Мадрид се изправи срещу Челси тази вечер. Другият за който усилено се говори е Пау Торес от Виляреал. Той ще бъде наблюдаван в четвъртък, когато испанския тим ще приеме Арсенал в другия полуфинал от Лига Европа.

Според "Манчестър Ивнинг Нюс" цената на Варан е около 60 милиона британски лири, докато Торес има клауза за освобождаване от 58 милиона евро в текущия си контракт.

Съвсем естествено е трансферните планове на Юнайтед да започнат да се оформят, тъй като сезонът е към своя край, а изданието твърди, че до края на тази седмицата "червените дяволи" ще вземат решение по отношение на следващото си защитно попълнение.