Легендарният сър Алекс Фъргюсън се опита да мотивира допълнително „Манчестър Юнайтед“ преди първия полуфинал от Лига Европа. Тази вечер „червените дяволи“ се изправят срещу „Рома“, а шотландецът припомни паметната победа със 7:1 от 2007 година.

„Мачовете срещу „Рома“ са специални, няма как да забравя онзи, коментира сър Алекс пред „Гадзета дело спорт“. - Тогава всеки играч предложи собствената си музика и всички заедно създадоха една симфония. Веднага почувствах, че изживявам една от онези редки вечери, които се случват в живота на треньора. Радвам се, че все пак Лучано Спалети дойде в моя офис за по питие след това, както бе обещал. Той спази казаното въпреки резултата, което показва силен характер”, обясни Фъргюсън.

Оптимизъм демонстрира и сегашният мениджър на „Юнайтед“ Оле Гунар Солскяер, според когото тимът му трябва да вземе предимство на „Олд Трафорд“. „Анализирам съперника от момента, в който се паднахме на жребия, сподели Солскяер. - Готови сме. Мечтая за деня, в който ще вдигна трофей начело на „Юнайтед“ и Лига Европа е чудесна възможност за това“, допълни Солскяер, цитиран от "Монитор".

 

В другия полуфинал „Арсенал“ гостува на „Виляреал“ в момент, в който феновете оказват натиск на клубния собственик да продаде акциите си.