Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Рой Кийн предупреди собствениците на клуба от "Олд Трафорд", че неделната протестна акция на феновете е "само началото".

Вчера хиляди възмутени фенове окупираха "Олд Трафорд", за да изразят протеста си срещу семейство Глейзър. След като около 200 от тях нахлуха на терена часове преди началния сигнал, мачът Манчестър Юнайтед - Ливърпул бе отложен. В тази ситуация Кийн заема страната на феновете и очаква те да продължат своята борба срещу Глейзър.

"Феновете постъпиха така, защото обичат клуба. Глейзър имат друго отношение към него, както показа историята със Суперлигата. Мисля, че това назряваше няколко години. Имам предвид това разочарование. Феновете излязоха и казаха, че това трябва да приключи. Диалогът между тях и собствениците отдавна е нарушен. Този клуб не се управлява достатъчно добре. 

Феновете чувстват, че собствениците се интересуват единствено от заработване на пари. Днес те направиха гръмко изявление с действията си, довели до отмяната на мача. Понякога ти е нужна някаква постъпка, за да те забележат и сега целият свята обръща внимание на случилото се. 

Надявам се, че собствениците ще си кажат: "Тези фенове са адски сериозни". Защото това е само началото, запомнете думите ми. Това е началото от страна на феновете и планът им е да заставят собствениците да се предадат и да продадат клуба", каза Кийн пред Sky Sports. /БГНЕС