Борис Джонсън, премиерът на Великобритания, изказа тиха подкрепа към феновете за най-скандалния ден през сезона във Висшата лига.

Около 1000 привърженици на „Манчестър Юнайтед“ принудиха с протест срещу собствениците отлагане на дербито срещу „Ливърпул“. Само един е арестуван, а шестима полицаи са ранени. Органите на реда се оплакаха, че са били наричани „прасета“ от протестиращите.

„Не е добра идея да имат разрушително поведение – каза Джонсън, който се определи като голям враг към новата идея за Суперлига. – Но разбирам силата на чувствата на хората“, добави той, цитиран от  Труд.

„Манчестър Юнайтед“ отхвърли версията, че клубни служители са пуснали около 200 фена на „Олд Трафорд“.

В същото време Гари Невил, голям капитан на „червените дяволи“, събира армия от знаменитости, които вече работят като тв анализатори. Като коментатор на „Скай“ бившият национал е поканил от конкурентния канал ВТ легенди като Гари Линекер, Рио Фърдинанд и Стив Макманаман. В неговия „отбор“ е и колегата му Джейми Карагър. Целта на петимата е да се опълчат срещу собствениците на големите клубове, ако отново решат да правят Суперлига.