Манчестър Юнайтед победи Астън Вила с 3:1 като гост в мач от 35-тия кръг на Висшата лига.

Бирмингамци излязоха напред в резултата през първото полувреме, а автор на попадението стана Бертранд Траоре, който се разписа в 24-тата минута. "Червените дяволи" стигнаха до пълен само за 5 минути през второто полувреме. Първо Бруно Фернандеш изравни от дузпа в 51-рата минута, а в 56-тата Мейсън Грийнууд отбеляза хубав гол и изведе своите напред. Точката на спора сложи Единсон Кавани, който се разписа с глава в 87-та минута и оформи крайния резултат.

Това е 10-ти обрат за Манчестър Юнайтед през сезона и е изравнен рекорд за най-много победи от губеща позиция в рамките на един сезон.

С победата "червените дяволи" събраха 70 точки и остават на втора позиция, а титлата за Ман Сити все още не е напълно сигурна. Астън Вила пък заема 11 място с 48 пункта.


Първата по-опасна ситуация в мача се случи в 4-тата минута и тя бе пред вратата на домакините. Рашфорд опита изстрел, който се превърна в нещо като подаване и Мейсън Грийнууд можеше да разпечата вратата на Астън Вила, но не намери добре топката и ситуацията се размина без попадение. Малко след това и Погба опита изстрел, но Мартинес спаси и напрежението пред вратата на Вила се успокои.

В следващите минути гостите продължиха да бъдат по-активният отбор, но така и не успяваха да създадат чисти положения.

В 24-тата минута, сякаш от нищото, домакините излязоха напред в резултата. Скот Мактомини загуби топката и Бертранд Траоре получи възможност да нахлуе в наказателното поле. Линдельоф не успя да го блокира и с перфектен шут с левачката Траоре преодоля Хендерсън за 1:0!

Шест минути преди края на полувремето Рашфорд отправи коварен удар към вратата на Вила, но Мартинес отново се справи добре и улови топката.

Втората част започна с натиск на "червените дяволи". Пред Пол Погба се откри добра възможност за шут. Французинът отправи удар, получи се рикошет и топката мина на сантиметри от гредата.

В 51-рата минута гостите получиха право да изпълнят дузпа. Дъглас Луис събори Погба в наказателното поле и реферът бе категоричен. Титулярният изпълнител Бруно Фернандеш застана зад топката и хладнокръвно преодоля Мартинес за 1:1.

Пет минути по-късно Юнайтед стигна до пълен обрат. Уан-Бисака намери Грийнууд в наказателното поле. Младокът се обърна и с плътен шут с левия крак остави Мартинес безпомощен за втори път.

В 68-мата минута домакините можеха да се върнат в мача. Оли Уоткинс отклони с глава към Гази, но Единсон Кавани се бе върнал, намеси се и изби току пред играча на Вила.

В 87-мата минута Рашфорд центрира по превъзходен начин към Кавани и уругваецът сложи точка на спора с хубав гол с глава.

Домакините завършиха мача с човек по-малко, след като Оли Уоткинс получи втори жълт картон за симулация в 89-тата минута и бирмингамци доиграха двубоя с 10 души.

Астън Вила - Манчестър Юнайтед 1:3

Голмайстори:

1:0 - Траоре 24'
1:1 - Фернандеш 51' дузпа
1:2 - Грийнууд 56'
1:3 - Кавани 87'

Стартови състави:

Астън Вила: Мартинес, Кеш, Конса, Мингс, Таргет, Дългъс Луис, Макгин, Траоре, Баркли, Ел Гази, Уоткинс

Мениджър: Дийн Смит

Манчестър Юнайтед: Хендерсън, Уан-Бисака, Магуайър, Линдельоф, Шоу, Фред, Мактомини, Грийнууд, Фернандеш, Погба, Рашфорд


Мениджър: Оле Гунар Солскяер

 
Стадион: "Вила Парк"

Главен съдия: Крис Кавана