Рой Кийн за пореден път критикува сериозно Манчестър Юнайтед и обяви, че градският съперник Сити е твърде далеч пред Червените дяволи. 

Ирландецът не остана никак доволен от играта при загубата с 2:4 от Ливърпул снощи, която бе втора поред за тима на Оле Гунар Солскяер. 

„Юнайтед бе надигран навсякъде. Те наистина играха много слабо, а и психически не бяха подготвени за този мач. Самият Оле изглеждаше шокиран. Представянето в този мач бе много далеч от необходимото ниво, на което трябва да бъде. Всичките проблеми на тима се видяха в този мач“ заяви Кийн. 

„Те допуснаха леки голове и им липсваше качество в действията. Ливърпул можеше да вкара 6 или 7. В последните месеци ги хвалехме, но сега се видя, че този отбор е много долеч от това да се бори с Манчестър Сити за титлата. Плашещо е колко далеч е Сити пред Юнайтед. Оле сигурно ще иска трима или четирима нови“ добави ирландецът и след това нападна Бруно Фернандеш. 

„Не искам  да преувеличавам, но през половината мач той само се оплакваше и лежеше по тревата. В Юнайтед очакваха Ливърпул да изчисти топката, но това става само при контузия в главата. Освен това с Мактомини и Фред няма как тимът да спечели трофеи. Да, предстои финал в Лига Европа, но той е факт просто защото, те отпаднаха рано от Шампионската лига. Не може когато се нуждаеш от голове да пускаш Матич и Ван де Беек. Не мога да си обясня как е възможно с Фред да очакваш да спечелиш отличия“ изтъкна Кийн. 

„Грешките следваха една след друга. Вратарят също не бе на ниво и изглеждаше доста неубедително на вратата. Наистина много лошо представяне. Да, Магуайър липсваше, но някои грешки бяха ученически“.