Фабио Капело призна, че е бил изключително близо до това да поеме Манчестър Юнайтед през 2002 година, пет години преди да застане начело на английския национален отбор.

Италианският специалист разказа, че е бил цел №1 на "червените дяволи" в края на сезон 2001/02, след като сър Алекс Фъргюсън бе обявил, че ще се пенсионира. Все пак Фърги промени мнението си и води Юнайтед до 2013-а.

"Бях много близо, това е истината - каза цитираният от webcafe.bg Капело пред FourFourTwo. - Не мога да отрека, че с удоволствие щях да поема Манчестър Юнайтед.

След като спечелихме титлата с Рома през 2001-ва, говорих с хора от Юнайтед, които дойдоха за преговори в Рим, но така и не подписахме нищо, защото в крайна сметка сър Алекс реши да не се пенсионира!

Няколко дни по-късно той ми се обади, за да ми се извини, но проведохме приятелски разговор, а аз му казах, че няма за какво да се притеснява."

Капело изкара още две години в Рома, преди да поеме Юнветус. Още две години по-късно, след скандала Калчополи, който разтърси италианския футбол през 2006-а, тактикът напусна Торино и застана начело на Реал Мадрид, където работи с Дейвид Бекъм.

В един момент Капело бе оставил Бекс извън състава, тъй като седмицата бе обявил, че няма да удължава договора си с Реал, за да продължи кариерата си в САЩ.

"През февруари 2007-а отборът бе влязъл в негативна серия, изоставахме много от Барселона и ни предстоеше тежко гостуване на Реал Сосиедад на "Сан Себастиан". Тогава реших, че е дошло време да прекратя наказанието на Бекъм.

Един месец по-рано той бе обявил, че няма да продължи договора си с Реал Мадрид и ще се премести в Америка, за да се присъедини към ЛА Галакси. Затова реших да не го пускам. Той обаче продължи да тренира като истински професионалист и имаше подкрепата на голяма част от съотборниците си. И така се завърна в състава и продължи да играе."