Манчестър Юнайтед победи Уулвърхемптън с 2:1 като гост в последния кръг от шампионата на Висшата лига.

Макар и с голяма част от резервите "червените дяволи" стигнаха до трите точки, а всички голове в мача паднаха през първото полувреме. Антони Еланга даде аванс за отбора на Оле Гунар Солскяер в 13-тата минута, а Семедо изравни в 39-та. Победата за Юнайтед донесе Хуан Мата дълбоко в добавенто време на първата част, като се разписа от дузпа.

Така Ман Юнайтед завършва сезона със сребърните медали, като успя да събере 74 точки в актива си. "Вълците" пък приключват първенството на 13-та позиция със събрани 45 пункта.


Манчестър Юнайтед започна по-добре двубоя и 13 минути след началото успя да излезе напред в резултата. Даниел Джеймс напредна с топката и с брилянтен пас намери Антони Еланга, за който не бе проблем да прати топката с глава в опразнената врата.

В средата на първата част "вълците" бяха принудени да прибегнат до смяна. Голмайсторът на отбора Адама Траоре получи травма и Ешпирито Санто го замени с Вилиан Жозе.

5 минути преди края на полувремето домакините изравниха резултата. Соареш Силва пусна успореден пас в наказателното поле. Нелсън Семедо не бе покрит от защитата на "червените дяволи", той се нагласи и технично прати топката в долния десен ъгъл на вратата.

В добавенето време на първата част гостите организираха добра атака, а при нея Дони Ван де Беек бе съборен в наказателното поле. Целият отбор на Юнайтед поиска дузпа, но реферът подмина ситуацията. Малко след това той бе посъветван да я прегледа със системата ВАР и промени решението си. Дузпа за Ман Юнайтед. Хуан Мата се нагърби с изпълнението и хладнокръвно преодоля Руй Патрисио за 1:2!

Четвърт час след подновяването на играта "червените дяволи" бяха близо и до трето попадение. Даниел Джеймс намери празно пространство и напредна с топката. Младокът навлезе в наказателното поле на "вълците" и отправи удар, но той мина на сантиметри от лявата греда.

В следващите минути Уулвърхемптън контролираше темпото на игра и бе отборът, който по-често играеше с топката, но момчетата на Ешпирито Санто не успяваха да сътворят нищо опасно пред Дийн Хендерсън.

В 82-рата минута Амад Диало нанесе страхотна тупалка от границата на наказателното поле, но Руй Патрисио го отказа с добро спасяване.

В добавеното време на мача Морган Гибс-Уайт нанесе опасен изстрел в опит да изравни резултата, но топката премина встрани от вратата.


Уулвърхемптън - Манчестър Юнайтед 1:2

Голмайстори:

0:1 - Еланга 13'
1:1 - Семедо 39'
1:2 - Мата 45+4 дузпа'

Стартови състави:

Уулвърхемптън: Патрисио, Сес, Коуди, Боли, Семедо, Дендонкер, Моутиньо, Аит Нури, Невеш, Траоре, Соареш Силва

Манчестър Юнайтед: Хендерсън, Телеш, Туанзебе, Баи, Уилямс, Ван Де Беек, Матич Мата, Джеймс, Еланга, Диало