Легендата на Байерн Мюнхен Оливер Кан разкри, че съжалява, че не се е възползвал от възможността да премине в Манчестър Юнайтед, добавяйки, че сър Алекс Фъргюсън сигурно все още му е сърдит за това. Великият вратар прекара 14 години в баварския гранд, печелейки десетки трофеи, като сложи край на кариерата си през 2008-а.

Кан бе на вратата на Байерн в злощастния финал за баварците през 1999-а, когато в рамките на само две минути изпусна трофея в Шампионската лига. Няколко години по-късно легендата е бил на крачка от трансфер на "Олд Трафорд".

"Сър Алекс Фъргюсън сигурно ми е сърдит и до днес - каза Кан, който навъртя над 400 мача с екипа на Байерн, пред германския "Билд". - Той си мислеше, че ще премина в Манчестър Юнайтед през 2003 или 2004 г. Но мен ме интересуваше само това да оставя следа в Байерн."

Въпреки категоричния си отговор тогава, днес Кан не е толкова сигурен. "Връщайки се назад във времето, може би трябваше да приема. Щеше да бъде интересно предизвикателство за мен", добави легендарният страж, цитиран от webcafe.bg.

След вратар като Петер Шмайхел да имаш на вратата човек като Оливер Кан щеше да бъде сбъдната мечта за всички на "Олд Трафорд", но така и не се получи. Както е известно, от 1 юли Оли официално става изпълнителен директор на Байерн.