Рафаел Варан минава първата част от медицинските си прегледи в Манчестър Юнайтед преди финализирането на трансфера от Реал Мадрид.

„Червените дяволи“, които се надяват да финализират сделката в следващите 24-28 часа, постигнаха споразумение с Кралския клуб миналия месец, за да привлекат френския национал за сума от порядъка на 41 млн. паунда плюс бонусите.

28-годишният Варан пътува до Манчестър миналата седмица след като карантинните правила и проблеми с документацията забавиха пристигането му, преди да мине период под изолация. Централният защитник, световен шампион с Франция от 2018, ще стане третото ново попълнение на Юнайтед това лято след идването на английското крило Джейдън Санчо от Борусия Дортмунд за 73 млн. паунда и свободния трансфер на вратаря Том Хийтън.

Варан, чийто договор в Реал изтичаше следващото лято, има 360 мача за испанския клуб по време десетгодишната си кариера на „Сантяго Бернабеу“, печелейки четири пъти Шампионска лига и три пъти Ла Лига. Юнайтед искат да разполагат с Варан в пълна тренировка преди съботния откриващ мач за сезона във Висшата лига с Лийдс на „Олд Трафорд“, като регистрирането на играчи трябва да бъде финализирано най-късно до полунощ в петък.